BIO

 IN  EEN WERELD WAAR SLECHTS  WEINIG IS WAT   LIJKT    TEKENT, SCHILDERT EN BEELDHOUWT HIJ.

  

 

In 1974 volgde hij cursus aan de tekenacademie St-Michiel te Brasschaat.

In het voorbereidende jaar kreeg hij les van Cristel Pasmans.

Ronald Joossens en Guido Mariman brachten hem de grafische technieken aan en Willy Van Cauwenberghe de toege paste grafiek.

 

Later volgde hij de cyclus beeldhouwen bij Gisleen Heirbaut en Raf Thys. Alhoewel hij ook nog een boeiend cyclus schilderkunst doorliep  bij Marilou Van Lierop, bleef hij zich bijzonder beeldhouwer voelen.

 

Eigen werk, opdrachten, wedstrijden en selecties volgden elkaar op. Hij streefde om elk -relatief traditioneel werk - een eigenheid, bezinning en sacraliteit mee te geven.

 

Zijn interesse voor de mens, zijn confrontaties met de wereld, bleven hem boeien.

 

Inspiratie komt uit literatuur, filosofie, mythologie, poëzie, mens en natuur.

Via een thema, een foto, een patroon of rechtstreeks van een model maakt hij een studiemaquette die fungeert als aanzet voor het definitieve beeld, al dan niet uitgevoerd in brons.

 

In 2001 won hij de wedstrijd "Integratie van een kunstwerk voor een rusthuis" georganiseerd door het RVT St-Jozef te Kessel.

Eveneens in 2001 werd hij winnaar van de wedstrijd die werd uitgeschreven door de gemeente Bornem. De opdracht was een realistisch beeldhouwwerk maken dat moest refereren naar binnenschippers te Wintam.

 

Hij realiseerde in 2002 in opdracht van de Golfclub Wouwse Plantage in Nederland, bij het jubileum, een bronzen beeld.

 

In 2004 ontwierp hij voor de wijk Hazeldonck in Kapellen "De Hazelkraker"

 

 

In het voorjaar 2009 won hij de wedstrijd uitgeschreven door Wuustwezel voor het monument "Ode aan Karel Biddeloo en zijn  creatie: "de stripfiguur De Rode Ridder". De inhuldiging was onder grote belangstelling op 27 september 2009 in de Rode Dreef te Wuustwezel - Gooreind.

 

In 2009 won hij met het beeld "DE NAAKTE WAARHEID" één van de vier kunstwerken bij de open kunstwedstrijd voor het woon- en zorgcentrum Sint-Augustinus te Torhout.

 

In 2010 ontwierp hij een bronzen beeldje "Lichtaart d 'as jeugd, vreugd en deugd" voor de gemeente Kasterlee.

 

Een bronzen beeld voor de "Stilteplek te Kapellen" werd gerealiseerd in 2011

De inhuldiging was op zaterdag 8 oktober 2011 om 11u00 in de rozentuin van het stadspark te Kapellen.

 

Het concept voor het Rust-en Verzorgingstehuis Lindelo vzw te Lille is in november 2014 afgewerkt. Het bevat een bronzen beeld op het WZC en 4 kleinere bronzen voor de binnentuinen. Dit was ook een wedstrijd die hij in 2012 gewonnen heeft.

Het geheel werd  op 10 maart 2017 ingehuldigd.

 

Hij ontwierp in 2018 de drie cultuurtrofeeën "Beloftvol", "Blikvanger" en de "Carrière" voor het District Ekeren.

 

In 2019 ontwerpt hij een relatiegeschenk voor een bedrijf dat hakselaars maakt dat wereldwijd uitgedeeld wordt.

 

Hij realiseerde levensgrote beelden voor privé-tuinen te Brasschaat, Kapellen, Stabroek, Dudzele, Ekeren, Lippeloo en Kontich.

 

Vanaf 1982 groeps en individuele tentoonstellingen te Stabroek, Ekeren, Kapellen, Antwerpen, Brasschaat, Mattemburgh, Lissewege, CC Torhout etc ......